Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gulaschsoppa

Publicerat fredag 20 februari 2009 kl 09.54

5-6 port

En klassiker som inte går av hackor. Pröva denna fylliga, mustiga och smakrika soppa!

2 stora gula lökar
2 msk matfett
500 g tärnat nötkött (1x1 cm) av högrev eller bog
3 msk paprikapulver
½ dl tomatpuré
1 burk/paket krossade tomater, 400-500 g
1 liter vatten
3 tärningar mörk köttbuljong
1 finriven morot
3 finrivna potatisar
5 klyftade potatisar
1 msk stött kummin
salt, svartpeppar
Hackad persilja

Tillbehör:
Mat-yoghurt el cremefraiche 

Gör så här:

1. Fräs den hackade gula löken i en rymlig gryta. Bryn det tärnade köttet i en stekpanna i omgångar – tillsätt köttet i grytan.

2. Pudra över paprikapulver och klicka i tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och vatten. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt de finrivna rotsakerna och kummin.

3. Koka upp och låt soppan sjuda under lock ca 1 timme.  Lägg i de klyftade potatisarna och koka ytterligare 20 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

4. Servera soppan rykande het med en klick Mat-yoghurt i tallriken.

Margareta Frost-Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".