Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Citron - och persiljepanerad rödspättafilé med kall senapssås

Publicerat fredag 27 februari 2009 kl 09.20

4 personer

500 g rödspättafilé
5 krm salt
2 msk vetemjöl
Rivet skal från en citron
3 msk persilja, finhackad
Smör till stekning 

Kall senapssås
3 dl gräddfil
1 msk svensk senap
2 msk finklippt gräslök
1 tsk socker
1 nypa salt 

1: Blanda salt, mjöl, citronskal och persilja på ett fat. Vänd filéerna i blandningen. Stek dem i smöret på - på medelvärme tills det är genomstekta och fått en fin färg.

2: Blanda alla ingredienser till såsen. Servera tomatsallad och kokt potatis till rödspättan. 

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".