Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Nässelsoppa med pocherat ägg

Publicerat fredag 6 mars 2009 kl 09.47

1 liter kraftig hemgjord kalvbuljong (eller buljong av vatten och buljongtärning)
500 gr små, nätta nässlor
½ liter grädde
Salt och peppar efter smak

Koka upp kalvbuljongen samt red av den lite så den blir lite trögflytande. Tillsätt grädden och koka upp. Lägg nässlorna i en mixer och häll på lite av soppan och mixa slät. Blanda ihop soppan. Glöm inte bort att smaka av soppan med lite salt och peppar.

Pocherat ägg
1 ägg per person
1 l vatten
5 msk ättika
1 msk salt

Knäck äggen i en skål eller kastrull och häll i kokande vatten. Rör runt tillls ägget har börjat stelna. Om det är flera ägg hålls de isär av sin yttersta hinna. Låt koka i 5 minuter eller hur hårt du vill ha ditt ägg. Äggen går att koka i förväg.

Lägg ägget i en djup tallrik och häll på soppan och servera med grovt bröd och bara sitt och njut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".