Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Mousse grundrecept

Publicerat fredag 6 mars 2009 kl 09.52

Smaksätt som du vill

10 äggulor
1-2 dl socker
1 liter vispad grädde
3–5 gelatinblad, först blötlagda i kallt vatten och sedan smälta försiktigt på spisen

Vispa ägg och socker pösigt. Ha i gelatinblad samt smak. Blanda försiktigt ner den vispade grädden. Ställ svalt några timmar.

Förslag på smaker

3 dl bärpure (hallon, björnbär, jorgubbar med mera)400 gr smält choklad (gott med cognac i)
400 gr smält vit choklad (gott med vit rom i)

5 dl fruktpure (äpple, päron med mera) tänk dock på att öka på mängden med gelatin till den dubbla mängden.

Är det choklad i så kan du ta bara ett eller två gelatinblad eftersom chokladen stelnar själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".