Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Klassisk Bondomelett

Publicerat fredag 13 mars 2009 kl 09.13

4 personer

8 ägg
Salt och nymalen vitpeppar
1 knippe gräslök, finstrimlad
2 mindre rödlökar
4 kokta potatisar
200 g rimmar skivat fläsk
Smör

1: Skala och skär löken i klyftor, koka löken i lättsaltat vatten i 3 minuter. Sila av vattnet och lägg löken på ett tort hushållspapper.

2: Skiva den kokta potatisen, skär fläsket i stora tärningar.

3: Dela upp äggen och vispa samman dem i 2 bunkar, smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar. Blanda ner gräslöken.

4: Låt hälften av fläsk, rödlök och potatis fräsa på medelhög värme - i smör och lite olja till en gyllen brun färg i en stekpanna. Häll ner den en bunken med äggsmeten i pannan och låt omeletten sakta steka färdig i pannan till en hel rund omelett.

5: Lägg omeletten på en stor tallrik och gör genast en omelett till. Servera råkostsallad och naturell keso till omeletterna.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".