Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Klassiska frasvåfflor med grädde

Publicerat torsdag 19 mars 2009 kl 16.00

a 8 st

4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
¼ tsk salt

Gör så här

1. Värm våffeljärnet. Rör ut bakpulver och salt i mjölet, blanda sedan de torra ingredienserna i vattnet.

2. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl- och vattenblandningen samt avsvalnat smält smör. Lägg ca 1 dl smet i järnet åt gången.

3. Grädda 2-3 minuter.

Variera våfflan så här:

·        Tillsätt en matsked torkade örtkryddor i smeten. Servera sedan våfflan som en liten förrätt med creme fraiche, löjrom och dill.

·        Tillsätt 1 dl finriven ost, t ex Västerbotten, lagrad Svecia eller Präst.

·        Blanda 50 g grovt riven blockchoklad i smeten och servera den med vispad grädde och aprikospuré.

·        Smaksätt med 1 tsk krossade kardemummakärnor.

·        Om man vill ha lite grövre våfflor kan 1 dl vetemjöl bytas ut mot grahamsmjöl.

·        Med lite rivna morötter eller rödbetor får våfflorna ny färg och smak. Beräkna ca 300 g finrivna morötter eller rödbetor. Bäst passar lingonsylt till dessa våfflor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".