Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Matiga potatisvåfflor med fetaost

Publicerat torsdag 19 mars 2009 kl 16.00

300 g kokt potatis
½ krm salt
Vitpeppar
3 äggulor + 1 helt ägg
1 dl grädde
5 msk riven fetaost
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk färsk mejramj, timjan eller oregano, hackad
1-2 rivna vitlöksklyftor
3 äggvitor

Gör så här:

1. Pressa nykokt potatis som fått svalna, alternativt kall överbliven potatis igenom en potatispress.

2. Skilj äggula och vita åt på tre av äggen. Rör ner 3 äggulor och 1 helt ägg, grädde, vetemjöl, bakpulver, örterna och vitlöken i potatisen.

3. Salta, peppra och rör slutligen i den rivna fetaosten. Blanda så snabbt som möjligt ihop till en smet. Om du rör för länge riskerar smeten bli seg.

4. Låt smeten vila 10-15 minuter, så den får tid att svälla. Vispa de 3 äggvitorna med salt till hårtskum och vänd försiktig ner det i smeten. Grädda och servera genast, gärna med en grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".