Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Rotfruktgratinerad rödingfilé med nykokta grönsaker

Publicerat fredag 27 mars 2009 kl 09.42

4 personer

4-st rödingfilè
1 citron
150 g kålrot
1 morot
1 palsternacka
15o g riven lagrad ost
2 dl crème fraiche
Salt och nymalen vitpeppar
Rapsolja

1: Sätt ugnen på 225 C

2: Dela rödingfiléerna i åtta fina bitar.

3: Skala och skär upp rotfrukterna i små tärningar.

4: Koka upp vatten i en kastrull med lite salt. Koka rotfrukttärningarna i 3-4 minuter.

5: Häll rotfrukterna i ett durkslag och spola av dom med kallt vatten.

6: Blanda rotfrukter, crème fraiche och ost i en skål, salta och peppra.

7: Lägg rödingsfiléerna på smord ugnsform, salta och peppra.

8: Pressa citron över fisken.

9: Klicka på cremefraicheblandningen över fisken.

10: Sätt in fisken i ugnen i ca 7-8 minuter. Servera nykokta grönsaken och pressad potatis till rödingen.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".