Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Paj med bacon och champinjoner

Publicerat fredag 27 mars 2009 kl 09.46

4- 6 personer

Pajskal
3 dl vetemjöl
½ Tsk salt
125 g smör
3 msk vatten 

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Kör snabbt ihop vetemjöl, salt, smör och vatten i en matberedare. Tryck ut degen jämt i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt degen vila kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 30 minuter.

Fyllning
150 g skivat bacon, strimlad
200 g champinjoner, skivad
2 skivade tomater
125 g lagrad riven ost
3 dl mjölk
3 ägg
Salt och nymalen vitpeppar 

1: Stek baconen knaprigt, lägg baconen på hushållspapper så att fettet rinner av.

2: Stek champinjonerna gyllenbruna, lägg på ett papper.

3: Lägg bacon och champinjonerna på pajdegsbotten.

4: Lägg dom skivade tomaterna ovanpå och strö på ost.

5: Vispa ihop mjölk, ägg och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

6: Häll äggsmeten över fyllningen i pajskalet.

6: Grädda pajen i mitten av ugnen i 25- 30 minuter.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".