Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ingefärsmarinerad kyckling på spett med Limeyoghurt

Publicerat fredag 3 april 2009 kl 09.32

4 personer

4 kycklingbröst
8 blötlagda träspett
1 dl rapsolja
3 msk färsk ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, finhackad
4 msk thailändsk chilisås
4 msk soja

Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
Rivet skal av en limefrukt
Saften från halva limen
1½ msk färsk koriander, finhackad
1 tsk socker
1 nypa salt

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.

3: Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 2 x 2 cm.

4: Blanda alla ingredienser till marinaden.

5: Lägg kycklingbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop plastpåsen och låt ligga i en timme i kylen.

6: Trä upp kycklingbitarna på träspetten. Lägg spetten på en smord ugnsform.

7: Pensla på marinad på ena sidan. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. (Med termometer skall kycklingen ha en innetemperatur av 73C) Vänd spetten efter halva tiden och pensla på marinad. Servera Wokade grönsaker, sås och jasminris till kycklingen.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".