Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Fylld lövbiff fylld med senap, pepparrot och kapris, Serveras med rödvinssås

Publicerat fredag 17 april 2009 kl 09.35

4 ryggbiffar á 160 g
Smör till stekning

Fyllning
2 finhackade schalottenlökar
2 msk Dijonsenap
1 msk svensk senap
1 msk riven färsk pepparrot
2 msk kapris
2 äggulor 

Rödvinssås
2 finhackade schalottenlökar
½ Msk tomatpuré
1½ dl rött vin
2 Msk koncentrerad kalvfond
4 dl vatten
1 msk socker
1 msk vetemjöl+ 1 msk mjukt smör
Salt oh nymalen vitpeppar
2 Msk smör

1: Rör samman alla ingredienser till fyllningen i en skål.

2: Lägg biffarna i en plastpåse och banka ut dem till tunna lövbiffar.

3: Fördela fyllningen jämt på lövbiffarna och vik ihop dem på mitten.

4: Börja med såsen.

5: Smörfräs schalottenlöken lätt utan att den tar färg i en kastrull.

6: Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med hastigt.

7: Häll på vinet och låt koka till halva mängden återstår.

8: Tillsätt, kalvfond, vatten och låt såsen koka ner till ca halva mängden återstår.

9: Blanda ner mjölblandningen och smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

10: Tillsät sockret och vispa ner smöret under kraftig omrörning.

11: Bryn smöret i en stekpanna och stek lövbiffarna på hög värme någon minut på varje sida.

12: Servera gärna ugnstekt potatis till.

Göran Nilsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".