Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Currykyckling

Publicerat fredag 17 april 2009 kl 09.39

6 port 

1 kyckling ca 1½ kg
1 gul lök
1 stort pkt Philadelphia creme cheese, 120 g
1 knippa persilja
1 tsk curry
½ tsk timjan
1 tsk salt
1-2 krm malen peppar 

Till pensling
Flytande margarin
Kinesisk soja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Gör rent kycklingen inuti. Skölj den och torka den väl.

2. Skala och hacka löken. Skölj och hacka persiljan. Blanda lök och persilja med ost. Tillsätt kryddorna. Det går även bra att blanda fyllningen i matberedare med kniven monterad.

3. Fyll kycklingen med ostkrämen. Bind eller ”sy” ihop öppningen med tandpetare.

4. Lägg kycklingen i formen och pensla med flytande margarin och soja. Salta och peppra.

5. Ställ in formen på nedersta falsen i ugnen och stek kycklingen i ca 1 – 1 ¼ timme. Kycklingen är färdig när köttet är genomstekt och köttsaften klar utan rosa inslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".