Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Solgryta

Publicerat fredag 17 april 2009 kl 09.42

4 port 

400 g kycklingfilé
1 gul lök
½ liten squash
1 röd paprika
1 gul paprika
½ hönsbuljongtärning
2½ dl vatten
1 liten burk ananas (ca 200g)
1 msk farinsocker
2 msk kinesisk soja
1 msk vinäger
1 msk matolja
1 msk tomatpuré
1 krm malen ingefära
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1 dl vatten + 1 ½ msk potatismjöl

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär squashen i skivor och dela dem i fyra bitar. Strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar.

2. Koka upp vatten, buljongtärning, juicen från ananasburken, socker, soja, vinäger, matolja och tomatpuré.

3. Lägg ner köttet, litet i taget, i den kokande vätskan. Tillsätt lök och pressad vitlök. Låt sjuda under lock ca 10 min. Tillsätt ananas, squash och paprika i grytan och sjud ytterligare 5 min.

4. Red av grytan med potatismjöl utrörd i lite vatten. Koka upp grytan, ta sedan bort den från värmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".