Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Skinkgratinerat kycklingbröst

Publicerat fredag 24 april 2009 kl 09.29

4 kycklingbröst
4 skivor rökt skinka
4 tomater i skivor
4 skivor lagrad ost
Salt och nymalen svartpeppar

Till panering
Vetemjöl
3 ägg
Ströbröd 

1: Sätt ugnen på 200 C

2: Platta till kycklingbrösten lite under plast med en gryta eller plattare.

3: Salta och peppra kycklingen. Vänd dem sedan i vetemjöl, ägg och ströbröd

4: Stek kycklingen lätt gyllenbruna i smör och olja.

5: Lägg på skinka, tomatskivor och sist osten på kycklingen.

6: Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter. (innetemperatur 72 C) Servera ugnstekt potatis eller ris till kycklingen

Göran Nilsson

   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".