Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Maggans pastasallad

Publicerat fredag 12 juni 2009 kl 09.47

Perfekt sommarmat!

10 port

500 g okokt pasta
300 - 400g majskorn (fryst)
300 - 400g haricots verts (fryst)
20 st coctailtomater
1 slanggurka
100 g fetaost, tärnad (marinerad el naturell)
100 g soltorkade, marinerade tomater
2 dl pesto
(100 g kronärtskockshjärtan)

Tillbehör att blanda i salladen eller servera till:
400 g strimlad kassler
eller kött från 1-2 grillade kycklingar + 1-2 pkt strimlad stekt bacon

Att dekorera med:
Ruccolasallad

Gör så här:

1.Koka pastan enligt anvisningarna på paketen. Kyl den färdiga pastan genom att spola den under kallt vatten.

2.Blanda i majs och Haricots verts i pastan (behöver ej tinas före om pastan fortfarande är lite ljummen).

3.Halvera coctailtomaterna. Dela slanggurkan på längden och skrapa ur mittdelen (det mjuka fruktköttet med en sked). Skär gurkan i skivor (ser ut som halvmånar.) Blanda ner tomater och gurka i salladen.

4.Häll av marinaden från de soltorkade tomaterna - skär dem i mindre bitar. Häll av marinaden från fetaosten (marinaderna används inte). Tillsätt tomater och fetaost i salladen.

5.Blanda det hela med peston!

6.Servera salladen med något av tillbehören! Dekorera!

Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".