Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Sommarsallad

Publicerat fredag 12 juni 2009 kl 09.58

5 dl matvete (Frebaco), bulgur eller annat gryn
1-1½ dl pressad citron
1 l finhackade tomater
1 gurka skuren i tärningar
2 paprika i bitar
1 dl finstrimlad purjolök
½ dl rapsolja
salt, peppar
1-2 tsk smulad mynta eller timjan

Koka matvete i osaltat vatten enligt anvisningar på paketet. Låt vetet kallna. Blanda med de övriga ingredienserna. Låt gärna salladen stå svalt ett par timmar före serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".