Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Abborre med kantarell o lingon

Publicerat fredag 28 augusti 2009 kl 11.01

Rågmjölspanerad abborre med kantareller och rårörda lingon smaksatta med chili och koriander.

4 personer

500 g abborrfilé

Rågmjöl

Smör till stekning

Salt och nymalen vitpeppar

 

Vänd abborren i rågmjöl smaksatt med salt och nymalen vitpeppar.

Stek abborren gyllen brun i smör.

 

Kantareller

 

½ liter färska gula kantareller

Smör till stekning

1 finhackad schalottenlök

3 st finhackade torkade enbär

1 dl grädde

½ dl crème fraiche

Salt och nymalen vitpeppar

 

Skär kantarellerna i mindre bitar.

Stek kantarellerna i smör tills all vätska försvunnit.

Klicka i en smörklick till och fräs kantarellerna,

Tillsammans med lök och enbär någon minut.

Tillsätt grädde och koka till den tjocknat något.

Blanda ner crème fraiche, låt koka upp.

Smaka av med salt och nymalen vitpeppar

 

 

Rårörda lingon med chili och koriander

 

1 dl lingon färska eller frysta

½ röd chili, urkärnad och mycket finhackad

1 msk finhackad färsk koriander

2 msk socker

 

Blanda lingon, chili, koriander och socker.

Rör lingonen tills sockret lösts upp.

 

Servera kokt potatis till abborren och alla tillbehör

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".