Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Gratinerad fläskfilé med kantareller och fransk senap

Publicerat fredag 4 september 2009 kl 09.25

4 personer

600 g fläskfilé
2 schalottenlök, finhackad
1 liter färska kantareller
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk fransk senap
125 g smakrik ost
Salt och nymalen svartpeppar

1: Sätt ugnen på 200 C

2: Putsa och skiva fläskfilén i 12 bitar.

3: Bryn fläskfilén i smör en minut på varje sida, salta och peppra.

4: Lägg fläskfilén i en smord ugnsform.

5: Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar.

5: Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlöken.

7: Häll kantarellblandningen över fläskfilén.

8: Blanda grädde. Fransk senap och ost, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

9: Häll gräddblandningen över fläskfilén.

10: Ställ in fläskfilén i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.

11: Servera med ris eller Hasselbackspotatis.

Trevlig Helg

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".