Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Lingonlax

Publicerat fredag 4 september 2009 kl 09.32

4 portioner 

500-600 g laxfilé (gärna en stjärtbit), skinnfri
2-3 dl matlagningsgrädde
2 msk viltfond med kantarell
2 msk lingonsylt
1 tsk timjan
salt, peppar


Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Lägg laxen i en ugnssäker form. Vispa samman grädde, viltfond, lingonsylt och timjan. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över laxen. Gratinera ca 20 min i ugnen.

3. Servera med pressad, kokt potatis och grönsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".