Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kantarell- och köttfärspaj

Publicerat fredag 4 september 2009 kl 09.33

6 portioner

Pajdeg:
50 g matfett
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 liter kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Matfett till stekning
400 g nötfärs
Salt, peppar

Äggstanning:
3 dl mjölk
3 ägg

Att strö över:
2 dl riven ost

Gör så här:

Pajdeg:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg (går bra att göra i matberedare). Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
1. Hacka den gula löken. Smält matfettet i en stekpanna och lägg ner löken och den rensade svampen. Tillsätt pressad vitlök. Låt det hela få lite färg.

2. Bryn köttfärsen. Blanda den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Äggstanning:
1. Vispa samman ägg och mjölk och häll blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.

2. Baka pajen i ugnen i ca 20 - 30 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".