Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Köttfärslimpa med morot och äpple

Publicerat fredag 11 september 2009 kl 09.37

4 personer

500 g blandfärs
1 liten gul lök
1 rött äpple
1 morot
1 dl havregryn
1 dl créme fraiche
1 dl mjölk
Salt och nymalen vitpeppar

1: Sätt ugnen på 175 grader

2: Skala och finhacka löken

3: Skala och kärna ur äpplet. Tärna äpplet.

4: Stek löken och äppletärningarna hastigt i smör, låt svalna.

5: Skala och riv moroten

6: Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk, lök och äppletärningarna.

Tillsätt färsen och rivna morötter, blanda väl och smaka av med salt och peppar.

7: Häll smeten i en smord form och ugnsbaka i ca 45 minuter.

Servera kokt potatis och svampsås till limpan.

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".