Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Thailändsk kycklinggryta med basilika, vitlök och röd currypasta

Publicerat tisdag 5 januari 2010 kl 10.33

4 personer

4 kycklingbröst
olja
6 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1½ tsk röd currypasta
1 röd paprika
1 squash
4 dl kokosmjölk
1 msk socker
½- 1 msk thailändsk fisksås
1 nypa salt
25 basilikablad

1: Skär kycklingen i små kuber, finhacka vitlök och kärna ur och strimla chilin.

2: Kärna ur paprikan, dela den i fyra delar och strimla den fint.

3: Skala squashen och skär den i mindre bitar.

4: Hetta upp 2 msk olja i en stor stekgryta och fräs vitlök, chili och currypasta hastigt.

5: Blanda ner kyckling och fräs någon minut tills kycklingen är vit.

6: Blanda ner paprika och squash och fräs en minut.

8: Häll på kokosmjölken och låt grytan koka på svag värme i ca 5 minuter.

9: Blanda ner socker, fisksås och salt rör om ordentligt.

10: Blanda ner basilikabladen och dra grytan åt sidan och låt stå och dra i någon minut.

Servera Jasminris till grytan

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".