Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Smörstekt Regnbågsfilé På Jämtländskt vis

Publicerat fredag 15 januari 2010 kl 11.01

4 Regnbågsfiléer

Mjöl
Smör
2 schalottenlök, finhackad
½ Msk koncentrerad fiskfond
1½ dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk messmör
3 msk finskuren gräslök
2 msk finhackad dill
Salt och nymalen vitpeppar

1: Smörfräs schalottenlök i en kastrull utan att den tar färg.

2: Häll på fiskfond, vatten och grädde.

3: Blanda ner messmöret.

4: Koka såsen till lagom krämig konsistens.

5: Blanda ner gräslök och dill i såsen, salta och peppra.

6: Dela regnbågsfiléerna i 2 bitar och vänd dom i vetemjöl, salta och peppra.

7: Stek regnbågsfiléerna i smör i ca 2 minuter på varje sida.

8: Servera pressad potatis, sås och nykokt broccoli till regnbågen

Smaklig Måltid

Önskar

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".