Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Schnitzel på Fläskytterfilé med citron-och ansjovissmör

Publicerat fredag 29 januari 2010 kl 10.17

4 personer

4 Skivor fläsytterfilé á ca 150 g
½ dl vetemjöl
1½ tsk salt
1 tsk nymalen vitpeppar
2 ägg
2 msk vatten
1½ dl ströbröd
4 msk kapris
2 msk smör +2 msk rapsolja till stekning
Citron - och ansjovissmör
100 g mjukt smör
4 små ansjovisfiléer (Grebbestad)
3 msk färskpressad citronsaft
1 ½ msk finhackad persilja
Salt

1: Platta ut köttskivorna i en plastpåse med en biffplattare eller en tjockbottnad kastrull. Blanda vetemjöl med kryddorna på en tallrik, vispa upp ägget med vattnet. Mät upp ströbrödet på en tallrik för sig.

2: Vänd köttskivorna i vetemjöl, doppa skivorna i äggvispet och vänd dom slutligen i ströbrödet. Låt skivorna ligga framme och torka lite medan du gör smöret.

3: Finhacka ansjovisfiléerna. Blanda ansjovis, citronsaft och persilja i smöret. Blanda väl och smaka av med lite salt. Tag en bit smörpapper och lägg smöret i mitten, rulla ihop till en rulle. Lägg in smörrullen i kylen en stund före servering.

4: Hetta upp en stekpanna till ej för hög temperatur. Lägg i smöret och låt det bli gyllenbrunt, Häll ner rapsoljan. Lägg i schnitzeln och stek sakta i ej för het panna till gyllenbrun färg ca 3 minuter på varje sida.

5: Skiva upp smöret och läg det på schnitzlarna och strö sedan över kaprisen. Servera stekt potatis och gröna ärter till schnitzlarna.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".