Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Örtöverbakad Laxfilé med rödvinssås och smörkokt fänkål

Publicerat fredag 5 februari 2010 kl 10.52

4 Personer

4 st portioner laxfiléer (ca 125 g)                  
1 dl finhackad persilja
1 knippe dill, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
50 g riven lagrad ost
2 äggulor
3 msk olivolja
3 msk ströbröd 

Rödvinssås
3 dl vatten
1 Msk koncentrerad köttfond
1 dl rött vin
1 msk socker
2 msk smör
Salt 

Smörkokt fänkål
1 stor färsk fänkål
½ Liter vatten
2 msk mjukt smör
1 nypa salt

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Blanda alla ingredienser till fisken.

3: Salta fisken och stryk sedan på blandningen över fisken.

4: Sätt in fisken i ugnen i ca 15 minuter.

5: Häll vatten, köttfond och rött vin till såsen i en kastrull och låt alltsammans koka till halva mängden återstår.

6: Blanda ner sockret och vispa ner smöret, smaka av med lite salt.

7: Ta bort blasten på fänkålen och strimla den.

8: Koka upp vattnet tillsammans med smöret och saltet.

9: Koka fänkålen i ca 4 minuter.

Servera kokt eller pressad potatis till laxen

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".