Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Tre Svenska smaker

Publicerat fredag 12 februari 2010 kl 09.36

Gubbröra

100 g finhackad ansjovis (Grebbestad) 
2 hårdkokta ägg
2 msk crème fraiche
1 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök
1 msk finhackad rödlök
4 skivor smörad kavring 

1: Skär bort kanterna på kavringen.

2: Blanda alla ingredienser till Gubbröran i en skål

3: Fördela Gubbröran på kavringen

Herr Mollbergs röra  

400 g räkor med skal
1 litet rött äpple
100 g rökt lax, tärnad
1 msk tärnad saltgurka
1 msk finhackad rödlök
1 msk riven färsk pepparrot
1 msk svensk senap
2 msk majonnäs
Flingsalt efter smak 

1: Skala räkorna och hacka dom i mindre bitar.

2: Skala och kärna ur äpplet, Tärna äpplet i små tärningar.

3: Blanda räkor och äpple med övriga ingredienser och smaka av med lite flingsalt.

4: Servera röran på skedar 

Sikrom på rårakor 

2 stora fasta potatisar
Salt
3 msk smör
Cream fraiche
Sikrom (röd stenbitsrom)
Finhackad rödlök

1: Skala och riv potatisen medelgrovt, lägg potatisen i en handduk och vrid ur all vätska. Krydda med lite salt.

2: Forma potatisen till små puckar och stek dom gyllenbruna i smör ett par minuter på varje sida. (Stek rårakorna i ett plättlagg)

3: Garnera rårakorna med valfri mängd Cream fraiche, sikrom, rödlök och vrid lite svartpeppar på toppen. 

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".