Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Knaprig senapsströmming

Publicerat fredag 19 mars 2010 kl 09.54

4 port

Smulad cornflakes och rågflingor i paneringen gör strömmingen knaprig och god. Servera den nystekt.

Detta behövs till 4 pers:
400 g strömmingsfilé
1½ msk fransk senap
1 dl hackad gräslök
1 stort ägg
½ tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Panering:
4 dl cornflakes
2 dl rågflingor
½ tsk salt
1-2 msk smör

Till servering:
Potatismos blandat med hackad  gräslök sallad och citron

Gör så här:

1. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Rör ihop senap, gräslök, ägg, salt och peppar. Lägg ner strömmingen i senapsblandningen och låt ligga ca 30 min.

2. Smula cornflakes tillsammans med rågflingor och salt. Ta upp strömmingen och vänd den i paneringen.

3. Stek i smör ca 1 min på var sida. Servera med potatismos blandat med hackad gräslök samt citronskivor  och sallad.

Margareta Frost-Johanson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".