Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Äpple och bacon fyllt kycklingbröst med pepparrotssmör och gräddkokt spenat

Publicerat fredag 26 mars 2010 kl 09.42

4 personer

4 kycklingbröst
Rapsolja
1 stort rött äpple, urkärnat
8 skivor bacon, finstrimlad
2 schalottenlök, finhackad
Salt och nymalen svartpeppar 

Pepparrotssmör
50 g smör mjukt smör
2 msk färsk riven pepparrot
1 tsk flytande honung
1 nypa salt
100 g babyspenat
1 schalottenlök, finhackad
1 dl grädde
Smör
Salt och nymalen vitpeppar

1: Blanda alla ingredienser till pepparrotssmöret. Tag en bit smörpapper och klicka smöret i mitten. Rulla ihop pappret med smöret. Pepparrotssmöret i kylen.

2: Sätt ugnen på 200 C. 

3: Gör ett snitt på kycklingfiléerna och fyll med äpple och bacon. Lägg kycklingfiléerna på en smord ugnsform, pensla på lite rapsolja, salta och peppra. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 25 minuter.

4: Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner babyspenaten i det kokande vattnet i 30 sekunder. Häll över spenaten i ett durkslag och låt vattnet rinna av.

5: Smörfräs löken lätt i en hög stekpanna, blanda ner spenaten och fräs snabbt. Häll på grädden och koka i ca 1 minut, smaka av med salt och nymalen vitpeppar. 

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".