Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Så beräknar du buffématen

Publicerat fredag 26 mars 2010 kl 10.39

Laga mat till många är inte det lättaste. Och har man italiensk buffé är det lätt att bli stående med massor av pastasallad över. Hur mycket går det egentligen åt...?

Radiokocken Marita Curran har cateringfirma och brukar räkna så här:

Pastasallad: räkna med 50 gr pasta per person (ett paket pasta på 500 gr räcker alltså till 10 pers). Om potatis är grunden: 2-3 potatisar/person. En paj är lagom till ca 10 pers. Till det spett av 100-120 gr kött. Det är en bra bas att utgå från.

Lägg sedan till ett par kalla såser (t ex pesto), 80-100 gr charkuterivaror (parmaskinka/salami), småplock efter eget huvud: marinerade champinjoner, oliver, små pizzasnäckor... Plus ett par ostar (hård och mjuk) och bröd. Gärna frukt i bitar.
Här hittar du några av recepten till Maritas italienska buffé:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".