Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Potatissallad

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.35

Potatissalladen innehåller de godaste grönsakerna från den svenska sommarskörden, men går bra att variera efter säsong.

4 personer

1 kg potatis, 10-12 st (från tidigare middag)
1 röd lök el 3 st salladslökar
2-3 späda sommarmorötter
50 g sockerärtor
1 knippa rädisor
50 g Rucolasallat

Dressing
4 msk kallpressad oliv- el rapsolja
2 msk pressad citron
½ dl hackad persilja el gräslök
Salt, peppar

Potatissallad

1. Skrapa eller borsta potatisen ren. Skrapa morötterna och skär dem i bitar. Ansa sockerärterna. Skiva rädisorna. Skölj salladen.

2. Koka upp vatten och låt potatisen koka ca 15 min eller tills den är mjuk (el använd potatis från tidigare middag i veckan). Låt morötterna koka med potatisen de sista 2-3 min. Lägg till sist ner sockerärterna och låt dem koka med 1 min. Häll av vattnet.

3. Blanda i rädisor och rucolasallat

4. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

Martina Svensson, Hushållningssällskapet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".