Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Tzatziki

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.37

Både en klassisk tsatsiki och tre med nyare smaker.

4 personer

ca 2 dl matyoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 gurka (ca 300 g)

Gör så här

1. Blanda yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar. Skölj och riv gurkan grovt. Låt den rinna av i en sil. Blanda den med yoghurten

Äppeltsatsiki
2 äpplen
2 dl matlagningsyoghurt
½ tsk curry

Morotstzatziki
3 morötter (300 g)
½ dl hackad persilja
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar

Gör så här:

1. Grovriv morötterna. Koka upp vatten och låt dem i koka i 2-3 min. Låt kallna.

2. Blanda yoghurt med vitlök, salt, peppar, persilja och morötterna

Rödbetstsatsiki
75 g inlagda, hela rödbetor
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk riven pepparrot
2 krm salt
1 krm malen peppar

Gör så här:

1. Använd den grövsta sidan av rivjärnet och riv rödbetorna. Blanda rödbetorna med matlagningsyoghurt och pepparrot i en skål. Krydda med salt och peppar

Martina Svensson, Hushållningssällskapet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".