Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Fisk i paket

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.47

Paket till middag! Smörj några rejäla bitar smörpapper och fyll med fisk, kokt potatis (från tidigare middag) och kryddgrönt. Paketet tillagar du sedan i ugnen. Vill du lägga paketet på grillen måste du använda aluminiumfolie. Den goda smaken stannar kvar och alla aromämnen kommer till sin rätt.

4 personer

Ingredienser
4 portionsbitar färsk el fryst skinn- och benfri lax eller annan fisk (ca 400 g)
600 g kokt potatis
3 msk dill
3 msk persilja
3 msk gräslök
saft av en 1 citron
salt, peppar
matfett
4 ark smörpapper

Tillbehör
Grönsallad
Skivade/klyftade tomater med oljedressing, sid. 20
Gräslök
Salladslök
Citronklyftor

Gör så här

1. Smörj fyra rejäla bitar smörpapper eller folieark med matfett.

2. Skiva den kokta potatisen och fördela på mitten av arken.

3. Lägg fisken ovanpå, salta och peppra.

4. Hacka dill, persilja och gräslök och fördela ovanpå fisken. Pressa över citron.

5. Lägg en klick matfett överst och vik och knip ihop till ett paket.

6. Baka i ugnen på 175°C eller på grillen i ca 20-25 min (i aluminiumfolie).

Örtagårdssås

Blanda
ca 2 dl Lätt Creme Fraiche, Kesella eller Matyoghurt
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
1 tsk smulad dragon

Martina Svensson, Hushållningssällskapet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".