Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kalasgoda baguetter som jäser över natten

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.50

13 dl vetemjöl
1 msk salt
½ paket torrjäst
6 dl vatten

1. Rör ihop alla ingredienserna till en lös deg. Ställ in bunken med den lösa degen i kylskåpet, övertäckt med en handduk.

2. Jäs över natten i kylskåp.

3. Nästa dag – dela degen i i tre delar. Knåda inte!

4. Dra ut till tre baguetter och vrid degen.

5. Jäs under duk i 15 min

6. Grädda i 250° i 15 min

7. Duscha baguetterna med vatten

8. Sänk värmen till 150° och baka baguetterna ytterliggare i ca 20 min.

9. Låt svalna på galler.

Martina Svensson, Hushållningssällskapet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".