Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Sommarsallad

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.52

Matvete är en svensk produkt med mycket must och god smak. Prova den som här i en sallad som passar till grillat kött, fågel eller fisk.

4 portioner

2 dl matvete (Frebaco)
3 ½ dl vatten
Ca ½ dl pressad citron
3-4 dl finhackade tomater
½ gurka skuren i tärningar
1 paprika i bitar
1 dl finstrimlad purjolök eller hackad rödlök
Ca 2 msk rapsolja
salt, svartpeppar
1-2 tsk smulad mynta (eller timjan)

Koka matvete enligt anvisningar på paketet i 3½ dl vatten. Låt vetet kallna. Blanda med de övriga ingredienserna. Låt gärna salladen stå och ett par timmar före serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".