Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Basmarinad med variation till kött och fågel

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.54

Att marinera kött innan grillning ger god smak och fin färg. Detta är en bas som kan smaksättas med olika kryddor och syrliga vätskor efter humör, köttslag och tillbehör.

½ dl soja
½ dl rapsolja
½ dl vinäger, vin, öl, stark apelsinjuice, äpplejuice, sherry eller pressad citron
svartpeppar

Förslag på smaksättning:
Rivet apelsinskal och/eller ingefära: gott till fågel och gris
Pressad vitlök är gott till allt kött och fisk, slösa i marinader
Örtkryddor
Senap eller curry

1. Blanda marinaden och marinera köttet i dubbla plastpåsar i kylskåpet. Ju större köttbit desto längre tid. Fruset kött kan tina i marinad i kylskåpet.

Martina Svensson, Hushållningssällskapet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".