Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Skogsbo och räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 17.31)
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Apelsin- och jordgubbsrulle

Publicerat fredag 11 juni 2010 kl 09.57

ca 15 bitar

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl Kesella 10%
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
½ liter jordgubbar

Garnering
Florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30X40 cm.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver. Sikta och rör ner det i smeten.

3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min.

4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. Låt kakan kallna.

5. Vispa grädden. Rör i kesella, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna. Rulla ihop kakan och sikta över florsocker. Garnera ev med jordgubbar och blad.

Martina Svensson, Hushållningssällskapet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".