Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Pizza med 4 sorters ost, sardeller, vitlök och kapris

Publicerat fredag 8 oktober 2010 kl 09.52

25 g jäst
1 tsk salt
3 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
ca 1 dl vetemjöl
passerade tomater av god kvalitet
150 g ost, parmesan, mozzarella, riccotta och gorgonzola, rivna
oregano
12 st sardellfiléer
2 st vitlöksklyftor, finhackade
kapris av god kvalitet

1. Smula sönder jästen i en bunke och blanda den sedan med salt och olja. Tillasätt lite vatten och blanda tills jästen löst sig.

2. Häll i resten av vattnet och blanda ner mjöl tills degen inte längre klibbar. Strö lite mjöl över, täck den och låt den sedan jäsa i ca 30 minuter.

3. När degen är färdigjäst är det lagom att sätta ugnen på 225 grader.

4. Knåda ut alla luftbubblor och dela degen i två delar. Kavla varje del till en tunn platta, lagom stor för en vanlig plåt. Lägg degen på bakplåtspapper och pensla på olja i ett tunt lager. Häll på tomater och smeta ut över hela degen. Baka av den i ca 10 min.

5. Ta ut pizzan och lägg på osten och det övriga, baka färdigt ytterligare 10 minuter.

6. Strö lite oregano över och ringla lite olivolja.

Glöm pizzasalladen, i Italien vet man inte vad det är.

Smaklig spis.

Magnus Zettergren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".