Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Dill och citrongratinerad gösfilé med gräddkokta champinjoner och potatistopp

Publicerat fredag 15 oktober 2010 kl 09.52

4 personer

4 mindre gösfiléer
25 g mjukt smör
1 knippe dill, finhackad
Rivet skal från en citron
1 dl ströbröd
1 dl lagrad riven ost
Salt och nymalen vitpeppar
150 g skivade champinjoner
1 finhackad schalottenlök
2 dl grädde

1: Sätt ugnen på 200 grader. Salta gösen och lägg gösen på en smord ugnsform

2: Blanda smör, dill, citronskal, ströbröd och ost. Stryk blandningen på gösen. Dela citronen och pressa över saften på gösen. Sätt in gösen i ugnen så att den får en fin gyllenbrun färg i ca 10-15 minuter.

3: Fräs champinjonerna i en kastrull tillsammans med löken någon minut. Häll på grädden och koka såsen till lagom tjock konsistens, Smaka av salt och peppar.

Potatistoppar
800 g asterixpotatis
2 äggulor
1 msk matolja
1 tsk salt
(½ dl lagrad ost)

1: Skala och koka potatisen. Pressa potatisen i en bunke med en potatispress. Tillsätt äggulor och olja under kraftig omrörning, tillsätt salt. Skeda ner potatisen i en spritspåse och spritsa fina toppar på en ugnsplåt. Sätt in formen i ugnen tills topparna fått en fin gyllenbrun färg. Lägg två potatistoppar på varje tallrik. Häll sås på tallrikarna. Lägg gösen på tallrikarna. 

 Göran Nilsson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".