Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Tomatpaj med feta och oliver

Publicerat fredag 15 oktober 2010 kl 10.27

Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten

Alt. pajdeg:
100 g smör
1 dl majsmjöl
1 dl sojamjöl
½ dl havregryn
½ dl potatismjöl

Fyllning:
4-5 tomater
20 svarta oliver (godast med kärnor)
200 g fetaost
50 g (ädel)ost

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
1½ tsk oregano
peppar o salt

Gör så här:
Blanda ingredienserna till någon av pajdegarna (lättast i matberedare). Tryck ut den i en pajform, nagga den och låt den vila kallt.
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Vispa ihop ägg och mjölk till äggstanningen. Krydda.
Skiva tomaterna, tärna fetaosten, kärna ev. ur oliverna, riv osten.
Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
Lägg tomaterna, osten och oliverna i pajskalet.
Häll över äggblandningen och grädda ca 30 minuter.
Pajen smakar godast om den får svalna något innan man äter den.

Per Hallberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".