Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Mungbönsbiffar

Publicerat fredag 15 oktober 2010 kl 10.28

2 dl torra mungbönor
1 dl hackad purjolök
örtsalt
olja att steka i

Gör så här:
Blötlägg bönorna i tre dygn (byt vatten varje dag).
Sila av blötläggningsvattnet och mixa bönorna i en matberedare till en jämn smet.
Blanda ner purjolöken och krydda med örtsalt, kanske en finhackad vitlök eller lite vitpeppar.
Häll olja i en stekpanna, klicka ner bönsmeten och stek en stund på varje sida tills de blir gyllenbruna.

Den goda kalla såsen:

ca 1½ dl crème fraiche och ½ dl gräddfil
½ dl majonnäs
½ msk honung
½ msk senap
½ äpple
2 msk finhackad lök
2 msk hackad dill
2 msk kapris
smörgåsgurka
salt
ev. peppar


Gör så här:
Rör samman crème fraiche, gräddfil, majonnäs, honung och senap.
Kärna ur, skala och hacka äpplet i små fina tärningar. Skär gurkan likadant.
Blanda ner äpple, gurka, lök, dill och kapris i såsen. Salta och ev. peppra.
Såsen kan mixas om man vill ha den helt slät, den är dock godast som den är, tycker jag.

Per Hallberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".