Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Kött- och grönsaksfräs

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 09.31

4-5 port 

Detta är en mycket användbar köttfärs- och grönsaksröra som kan serveras på många olika sätt. Laga gärna dubbel sats och använd hälften till fredagens pannkaksrulle.

300 g nötfärs el blandfärs
1 gul lök
2 morötter (ca 150 g)
300 g vitkål (= 5 dl strimlad)
1-2 msk matfett
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 krm kinesisk soja
Salt, peppar

Tillbehör:

Vitkålssallad med morot och äpple sid. 39
Broccoli/Haricots verts

Gör så här:

1. Skala lök och morötter. Finhacka löken och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen.

2. Bryn matfettet i en gryta. Stek köttfärsen under omrörning. Tillsätt lök och morötter och låt allt fräsa några minuter.

3. Lägg i vitkål, pressad vitlök och övriga kryddor

4. Smaka av med peppar och ev. salt. Färgsätt med lite soja.

TIPS!

Låt fryst fräs tina i het buljong till snabblagad soppa. Till 2 portioner behövs: 4 dl vatten, ½ buljongtärning, 2½ dl kött- och grönsaksfräs. Smaksätt med basilika eller annan örtkrydda.

Margareta Frost-Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".