Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Potatismos

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 09.36

4-5 portioner

1 kg vinterpotatis (mjölig sort)
vatten, salt
2-2½ dl mjölk
ca 1 msk matfett
salt, peppar

Gör så här:

1. Skala potatisen och skär den eventuellt i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten under lock.

2. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen i kastrullen med en potatisstöt eller pressa den genom en purépress.

3. Späd med mjölk, helst varm, lite i sänder och arbeta moset luftigt tex med en elvisp. Smaksätt med salt, peppar och lite matfett.

TIPS!
Lägg potatismos i en krans på ett smort, ugnssäkert fat. Lägg fräset i mitten. Strö ev. över riven ost och gratinera, 10-15 min i 225°C mitt i ugnen.

TIPS!

Av överblivet potatismos gör du jättegoda potatisbullar, se sid. 37. Alla barns favorit!

Margareta Frost-Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".