Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Pannkaksrulle

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 09.40
Pannkaksrulle. Foto: Thomas Carlén

5-6 port

Pannkakor i alla varianter brukar barn tycka om. Här är recept på en pannkaksrulle där en ugnspannkaka fylls med kött- och grönsaksfräs från onsdagens middag. Snabbt och enkelt!

 

Pannkaksrulle:
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Fyllning:
Kött- och grönsaksfräs från onsdagens middag, sid. 34

Till gratinering:
2 dl riven ost

Tillbehör:
Vitkålssallad med morot och äpple
Morotsstavar
Bröd, sid. 43

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.

3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen.

4. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 20-25 min.

5. Stjälp upp den färdiga pannkakan på smörpapper. Låt svalna något.

6. Klicka ut kött- och grönsaksfräs över pannkakan och bred ut ett jämnt lager. Rulla ihop pannkakan från långsidan.

7. Strö över lite riven ost och grädda ytterligare ca 5 min.

Margareta Frost-Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".