Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Ostkaka med björnbärssylt och vispad grädde

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 10.03

4- 6 portioner 

½ dl skållad sötmandel
3 ägg
5 msk socker
½ Dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
400 g keso
1 dl 10% kelda

Björnbärssylt
1 dl vispgrädde för vispning.

Gör så här

1: Sätt ugnen på 175 grader.

2: Hacka mandel grovt. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i mjöl, grädde, mjölk, keso, kelda och mandel.

3: Häll smeten i smord ugnsform.

4: Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt ostkakan svalna lite innan servering.

5: Vispa grädde till ostkakan. Servera Björnbärssylt och vispad grädde till ostkakan.

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".