Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Tarte flambée

Publicerat fredag 29 oktober 2010 kl 09.39

ca 150 g bacon/rökt sidfläsk
1 stor gul lök
½ dl vispgrädde
1 dl creme fráichè
Pizzadeg

1. Kavla ut en pizzadeg mycket tunt på en ugnsplåt.

2. Hacka en stor gullök och koka hälften i 1,5dl vispgrädde.

3. Koka tills löken är mjuk och den fått en lite simmig karaktär.

4. Tag kastrullen åt sidan och tillsätt 1dl creme fraiche.

5. Fördela lökkoket över pizzabotten och strö över resten av löken.

6. Skär bacon eller rökt sidfläsk i små bitar och stek dem i en stekpanna.

7. Strö över bitarna på pizzan och ta även på lite salt och grovmalen svartpeppar. Ställ in i ugnen på 250 grader. Den är färdig när kanterna är lite brända.

8. Ät den som drink tilltugg, förrätt eller som huvudrätt. Njutes bäst med en sval Pino Gris från Alsace såklart.

Calle Westerholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".