Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Äppelgratinerad gösfilé med sås på färsk dragon

Publicerat fredag 25 februari 2011 kl 12.42

Göran NIlsson tipsar om en lättlagad men mycket god fiskrätt.

4 personer

Gösen

4 mindre gösfiléer
50 g mjukt smör
1 grönt äpple
rivet skal från 1 citron
1 dl ströbröd
1 dl lagrad riven ost
salt

1: Sätt ugnen på 200 grader,

2: Salta gösen och lägg på en smord ugnsform.

3: Skala och kärna ur äpplet, riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.

4: Blanda smör, äpple, citronskal och ströbröd och till en massa.

5: Stryk blandningen på gösen.

6: Sätt i gösen i ugnen i ugnen så att den får en fin gyllenbrun färg i ca 12 minuter.

Sås på färsk dragon

smör
2 finhackade schalottenlökar
saft från en citron
2 dl grädde
2 msk mjukt smör
2-3 msk finstrimlad färsk dragon
salt och nymalen vitpeppar

1: Fräs schalottenlöken lätt i smör i en kastrull.

2: Häll på citronsaft och grädde. Låt alltsammans koka ner till hälften.

3: Blanda smör och färsk dragon.

4: Vispa ner smöret i såsen och smaka med salt och nymalen vitpeppar

Servera nykokt broccoli och kokt potatis till gösen

Smaklig måltid!

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".