Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Pastagratäng

Publicerat fredag 4 mars 2011 kl 10.26

4-5 port

En perfekt rätt att göra av pasta som har blivit över, tillsammans med en bit kassler, skinka, eller korv.

 1 l kokt pasta (250 g okokt)
ca 150 g rökt kassler
½ purjolök, ca 75 g
4 ägg
4 dl mjölk
Salt, peppar
ca 2 dl riven ost

För vegetariskt alternativ:
Byt ut kassler mot svamp och/eller spenat.

Tillbehör:
Pizzasallad med morötter
Sjuden broccoli

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Spola dem i kallt vatten. Eller använd pasta som blivit över från tidigare middag.

3. Strimla köttet. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor. Blanda den med pastan i en smord ugnssäker form.

4. Vispa i hop ägg mjölk, salt och peppar och häll över. Strö över den rivna osten.

5. Grädda gratängen i ugnen ca 30-40 min i nedre delen av ugnen.

Margareta Frost Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".