Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Pepparhalstrad lax med papayasallad och kall dillsås

Publicerat fredag 11 mars 2011 kl 09.24

4 personer

800 g laxfilé med skinn
Salt
1 msk pepparmix
2 msk olivolja

Papayasallad
1 stor papaya, skalad, tärnad
1 rödlök, skivad
3 tomater i tärningar
2 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
Salt och peppar 

Kall dillsås
2 dl matlagningsyoghurt
1 knippe finhackad dill
1 msk pressad citronsaft
1 msk vatten
1½ tsk socker
Salt och peppar

1: Skär laxen i portionsbitar.

2: Salta bitarna och vänd dom i pepparmix.

3: Blanda alla ingredienser till papayasalladen

4: Blanda alla ingredienser till dillsåsen. Smaka av med salt och peppar.

5: Stek laxen i olivolja ca 2-3 minuter på varje sida.

6: Servera laxen med salladen och dillsåsen.

 Göran Nilsson

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".