Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Krämig rotsellerisoppa med vitlöksdoftande havskräftor

Publicerat fredag 11 mars 2011 kl 09.53

4 personer

½ rotselleri (ca 500 g)
½ dl fiskfond
1 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
12 st havskräftstjärtar
0,3 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor
Salt & vitpeppar

Gör så här

Skala och tärna rotsellerin i små bitar. Koka upp vitt vin, grädde och fiskfond. Lägg i sellerin och låt den koka tills den blir mjuk (ca 15 minuter) Mixa sedan allt till en slät kräm. Låt koka ett tag till och smaka av med salt och peppar. Behövs det så späd soppan med lite mjölk.

Skala havskräftorna och fräs dem hastigt i het stekpanna med lite olja i. Pressa vitlöksklyftorna precis i slutet och lägg stjärtarna i tallrikarna, slå på den heta soppan och njut med ett glas cava eller liknade.

Lycka till vid spisen!

Calle Westerholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".