Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Mandel- och aprikosfyllt kycklingbröst med myntayoghurt

Publicerat fredag 15 april 2011 kl 09.02

Kycklingbröst med lite annorlunda fyllning, signerat radiokocken Göran Nilsson.

4 personer

4 kycklingbröst
50 g skålad sötmandel
6 torkade aprikoser
2 schalottenlökar
½ tsk salt
2 msk flytande honung
Flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i en het stekpanna tills den fått en fin färg. Strimla aprikoserna och finhacka schalottenlöken.

Blanda mandel aprikos, salt och schalottenlök.

Gör en ficka i kycklingen och fyll med mandelblandningen. Förstek kycklingen i en stekpanna, 1 minut på varje sida. Lägg kycklingen på smord ugnsform och pensla på honung, strö på lite flingsalt.

Sätt i kycklingen i ugnen i ca 15 minuter eller tills köttsaften är ljus.

Myntayoghurt

3 dl turkisk yoghurt
½ dl strimlad färsk mynta
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 tsk socker

Blanda alla ingredienser till myntayoghurten.

Servera ugnstekt potatis och kokta vårprimörer till kycklingen och myntayoghureten.

Glad vår!

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".